Gunlög Rosén
*16/101964
3/42014
Hemsidan ligger kvar som ett minne av Gunlög. Se dödsannons.

Föreställningar

Mina föreställningar är inte som vanliga stå-upp-föreställningar. För det första innehåller de inte bara humor utan också eftertanke - roligheter men också djupa reflektioner. För det andra blir det ofta en varierad föreställning, då jag varvar stå-uppinslag med sketcher, tankar, roliga övning med publiken, kanske en sång eller dikt, ibland buktaleri eller något annat bus - ja, man skulle kunna nästan kunna kalla det för en enmanskabaré. Jag håller gärna på i en timme eller mer.

Men jag kan också göra kortare stå-uppinslag eller sketcher på önskade teman som inhopp i samband med t ex en konferens, årsmöte, utbildning, festkväll eller gudstjänst. Exempel på teman: tid, miljö, rättvisa, kulturmöte, kvinna, kyrkans roll, vår vardag, dialog...

Här nedan följer förslag på rubriker till mina föreställningar. Jag har inga ?färdiga program? utan anpassar mitt material efter publik och önskemål, och förnyar ständigt innehållet. Kan ni inte välja så går det bra att ?mixa?. Jag kan också skräddarsy en föreställning.

 

Guldfisken och Flodhästen
- om att gilla sig själv. Sketcher, tankar och övningar/lekar. Passar för ungdomar.

 

Med hjärtat på rätta stället
Om att möta andra och sig själv. Föreställningen riktar sig till alla som arbetar med människor.

 

Sträck på Dig!
En hejdlös och tankeväckande föreställning om att bli vän med sig själv, se sina resurser och att våga lite mer. 

Kvinnobilder 
Genom sketchkomik och även mer allvarliga och gripande monologer möter vi kvinnor i olika åldrar och livssituationer. Den snälla som alltid ställer upp, men glömmer sig själv, gnälltanten, kyrktanten och många fler. Passar vid kvinnofrukost, på internationella kvinnodagen etc. 

 

Jag älskar dig? och godis!
Om relationen mellan barn och vuxna, om att möta barns känslor, om barnet som inspiratör och utmanare. Riktar sig till alla som möter barn i vardagen.

Ståupp

 

Lagom skoj eller Hur bär du dig åt, människa?
Om svenskhet och konventioner och det vardagliga mötet mellan människor. Om sunt förnuft och vårt mänskliga beteende.

 

Alltid glad fru Kantarell
En kvinnas vardagsfunderingar.

 

Himmel och Pannkaka
om livet i kyrkan (passar alla kategorier i kyrkan)

 

Vägen är bredare än hjulspåren.
om församlingens uppdrag och om att våga tänka nytt.
(Passar särskilt för anställda och förtroendevalda. Se fler förslag under FÖRSAMLING  personalsamling/kontraktssamling/kyrkoråd)

 

Alla i samma båt
Om miljö, rättvisa och hållbarhet. Detta är inte ett faktaföredrag, utan en minikabaré med reflektioner, sketcher, buktaleri med "Olyckskorpen" samt värderingsövningar som engagerar och skapar samtal kring de små stegen i vardagen för en hållbar utveckling.

 

Spelar roll
Om rollerna vi spelar, om att acceptera sig själv och andra
(se vidare under FÖRSAMLING  konfirmander/ungdomar)

 

Sketcher
Jag gör gärna sketcher som tankeväckare till valda teman, t ex till konferenser och liknande. Några av mina mest populärar karaktärer har varit "den indiska mannen", "syföreningstanten", "fyraåringen" samt mitt buktaleri med "Olyckskorpen".

Jag kan även bidra med gatuteater eller gatumanifestation för fred, miljö, rättvisa etc.

Mina sketcher kan också varvas med musik, föredrag eller kåseri av andra aktörer. Detta gjorde jag t ex tillsammans med Lars Collmar som då kåserade i egenskap av husse till Helga Hund. Jag samarbetar även gärna med konsertgitarristen och kåsören Krister Dahlström. Stå-upp-inslag/kåseri och tänkvärda monologer varvas med klassiska gitarrstycken.

 

Kreativitetskväll
med t ex allsång, musiktävling på annorlunda sätt, lekar för vuxna, samarbetsövningar.

 

Fler föreställningar
med humor och innehåll finner du om du klickar på "kulturprogram", "fortbildning" eller "buktaleri". Föreställningar för barn finner du på sidan "barnteater" eller "kulturprogram". Du som arbetar i kyrkan och planerar program för församlingens olika verksamheter kan få tips om du klickar på "församling".

 


"Så mycket klokt och roligt i en enda härlig röra, jag var alldeles upplyft och uppfylld efteråt!!"

"
Förutom din energi och glädje är du väldigt precis och tydlig i ditt språk, trots att du kan tala snabbt. Du upprepar dig sällan och är därför medryckande att lyssna på. Du är påläst och kan leverera vardagspsykologi på ett innerligt sätt. Du har integrerat evangeliet med din egen livsvandring och är alltid trovärdig. Dessutom är du en skicklig skådis, du gjorde 4-åringen mkt övertygande. Tack för din predikan!" Ami Dahlblom, Norra Hagunda församling