Gunlög Rosén
*16/101964
3/42014
Hemsidan ligger kvar som ett minne av Gunlög. Se dödsannons.

Buktaleri

buktalarebuktalarebuktalare

Kråkan Krax

Kråkan Krax medverkar gärna vid samling för barn eller vuxna. Även i gudstjänst. Kråkan Krax har också agerat Olyckskorp vid klimatdemonstrationer och politiska debatter.
Jag har även andra talande djur, till exempel en krokodil och en gorilla.

Det är faktiskt mycket lättare att lära sig att bukala än man tror! Är du sugen på att lära dig denna ovanliga konst ger jag gärna privatlektioner. Du kan också ge bort en lektion i present åt någon!

Krax!

Buktaleri är en flertusenårig underhållnings-konst som är rätt sällsynt i våra dagar. Det finns i Sverige idag ca 2000 aktiva trollkonstnärer, men inte mer än ett 20-tal buktalare.

Jag lärde buktalarkonsten år 1999 av Karl-Axel Björnberg, buktalare i Stockholm, men kom inte igång med buktaleriet förrän sommaren 2002 då jag bestämde mig för att gå Hasse Silvers buktalarskola i Västerås. Där fick jag lära mig lite fler finesser och pröva på att jobba fram en föreställning. Sedan dess har min krokodil och min kråka ofta hängt med i väskan och när de får chansen vill de gärna få ett ord med i leken.
(T ex i mina "Jorden-runt-program" för barn - se Kulturprogram, i sång- och musikföreställningen Äventyr i Sångskafferiet - se Barnteater, eller vid mina fortbildningar i samlingsmetodik - se Fortbildning ).

 


"Gunlög Rosén visade sin skicklighet som buktalare i Nysätra församlignshem ... ett mycket uppskattat och roligt program." Enköpingsposten
"Den hysteriskt skrattande publiken gör att man inte ens reflekterar över absurditeten i att roa en äldre publik med en buktalardocka. Men kanske är det när man ser att en buktalardocka kan roa även pensionärer som Gunlög Roséns poäng, om att vi alla har ett inre barn, faktiskt går fram." Arvika Nyheter