Gunlög Rosén
*16/101964
3/42014
Hemsidan ligger kvar som ett minne av Gunlög. Se dödsannons.

Publikationer

Flera av mina publikationer säljer jag billigt i min webshop i kategorin "Gunlögs material"

Härma en tupp NYTT!
En lekbok utgiven på Isabergs förlag 1 okt 2013. Över 80 lekar för barn i olika åldrar. Bara snälla lekar, lekar utan utslagning som stärker självförtroendet och samspelet i gruppen. Innehåller även lekmetodik och tips till ledaren. Spiralbunden föra att lätt kunna ha den framför sig i lekstunden.

Sångskafferiet
Ett sångmaterial för barn i två delar utgivet på Gehrmans förlag 2012. Jag har skrivit sångerna tillsammans med tonsättare Gustav Rosén som är saxofonist och jazzmusiker och tidigare bl a skrivit musik som spelas i Bolibompa. Lilla Sångskafferiet innehåller enkla, roliga sånger för riktigt små barn, samt ramsor och lektips. Stora Sångskafferiet är sånger för lite större barn. På inspelningen sjunger barn från Nacka musikskola och några vuxensångare, till svängigt komp av jazzmusiker. Skivan sitter i boken. 

Opsis Barnkultur skriver:
"Det märks att det är musikskapare som har förståelse för och kunskap om både barn och vuxnas musikaliska möjligheter och begränsningar. Och förstår att ta vara på dem [...] Texterna är enkla och repetitiva, men samtidigt innehållsrika och pedagogiska [...] Om jag var pedagog i förskolan skulle jag med glädje och tacksamhet införliva Lilla Sångskafferiet i förskolans bok- och skivsamling. Bums."

Sångskafferiet finns till författarpris i min webshop - 230 kr st inkl CD (billigast i landet)!

 

Lilla Vickevire och hans vänner
Nya fingerlekar och rörelseramsor för åldrarna ett till fem år. Materialet knyter an till vår tradition av ramsor men texterna är nyskrivna och språkbruket modernt. Ramsorna vill berätta om barns vardag idag, men sagovärlden finns där också med troll, älvor, drakar och prinsessor...

Lilla Vickevire är utgiven av Musikförlaget Lutfisken. Finns bland annat i min webshop.

 

 

Hur låter en ko?
Ett häfte med färdiga förslag till sångsamlingar med barngrupper, som jag själv tryckt upp. Finns att beställa billigt från min webshop.

 

Spektakel
Spektakel är en serie upplevelsespel kring kyrkliga högtider.
Spelen kan användas i all barn- och ungdomsverksamhet, t.ex. miniorer, juniorer, scouter, barnkör, konfirmander eller i ungdomsgruppen. De kan spelas av barn eller av vuxna för barn eller tillsammans med barn. Man kan också samla en grupp barnfamiljer eller församlingsmedlemmar i olika generationer till ett kyrkospelsprojekt. Varje del består av manus, musik och mönster samt en hel del tips och trix. Man kan välja att använda sig av alltsammans eller att plocka det man behöver, t ex en sång eller idéer till rekvisita.
Vi som ligger bakom Spektakel-serien är, förutom jag själv, Maria Borg, församlingspedagog, och Cajsa Skogholt, musiklärare.Spektakel

Det är lite skoj och bus över ordet ”spektakel”. Men slår du upp ordet i en uppslagsbok ser du att detta från början helt enkelt är ett gammalt ord för skådespel. Ordet betyder ”att synliggöra” och detta är ju precis vad vi vill: att med hjälp av drama, sång och rekvisita synliggöra det kristna budskapet. Det skojiga och busiga vill vi förstås ha kvar! Humor och skratt hjälper oss att lossa på spärrarna och ta till oss budskapet på ett djupare plan. Håll med om detta: Det behövs mera spektakel i kyrkan!

Spektakelserien gavs ut på Verbum förlag. Jag köpte nyligen upp restlagret. Den finns därför att köpa jättebilligt i min webshop.

Utdrag ur Spektakel

 

Dags för Markus
I Dags för Markus vi möter Caroline och Jimmy som läser Markus evangelium tillsammans. Dags för Markus är främst tänkt att användas som högläsningsbok för barn mellan åtta och tolv år. Boken består av tolv kapitel och dessa passar bra att spridas över ett läsår, då kapitel 6 handlar om julen och kapitel 10 om påsken. Till varje kapitel finns samtalsfrågor.

Dags för Markus utgår ifrån tioåringens verklighet, skolvärlden och vardagen, familj och kompisrelationer.

Dags för Markus gavs ut på Verbum förlag, är nu slut på förlaget men finns till utförsäljningspris i min webshop.

 

Himlastoff
Himlastoff var ett ekumeniskt barn- och ledarmaterial
utgivet av Verbum och Intresseföreningen Nya Barntidningsförlaget. Materialet bygger på bibelberättelser och består av tre delar: Gamla testamentet, Nya testamentet samt helgtexter. Varje del är uppdelad i tre ålderskategorier. Sammanlagt blir det alltså nio delar vara jag har skrivit två, nämligen GT och NT för ålderskategorin 9-12 år med sammanlagt 80 kapitel. Varje kapitel omfattar en högläsningsberättelse, samtalsfrågor, tips på aktiviteter och en andakt.

Kuling

 

Kuling
Kuling är en serietidning för barn med temat mat åt alla, som under 2002-2004 getts ut av Lutherhjälpen i samband med fasteaktionen. Kuling är en nyfiken vind som blåser runt jorden.

 

Katten Max
Föregångaren till Kuling
. Förutom i fasteaktionens barntidning om Katten Max resor som gavs ut under 1997-2001 figurerade katten Max som seriestrip i tidningen Lutherhjälpen.

 

Joyce i det nya hoppet
Ett juniormaterial med videofilm om barn i Brasiliens slumområde utgivet av Lutherhjälpen.

 

Böner
Jag har skrivit en hel del böner. Några finns med  i Stora Bönboken, i Drottning Silvias bönbok och i Svenska Kyrkans material för Globala veckan 2009.

 

Recept
I flera av Libris förlags receptböcker har jag medverkat både med recept och med andra texter, t ex i Kyrkkaffe, Saliga soppor och Fester med rester.